Llibertat d’expressió!

Els diferents processos repressius que han tingut lloc en els últims dies, ens recorden a temps passats que no volem que tornin. L’Estat espanyol té el record mundial d’artistes represaliades per exercir el dret a la llibertat d’expressió, 14 concretament; hi ha persones preses per raons polítiques; hi ha abusos policials que resten impunes (només cal veure el que ha passat fa una setmana a Linares); hi ha polítics i alts funcionaris que saquegen els diners públics, etc. I el més greu del cas és que tot això està succeint durant el mandat del que diuen que és «el govern més progressista de la història».

Per si no n’hi havia prou, aquest dimarts 16 de febrer s’ha afegit a aquesta llista de greuges una altra violació dels drets fonamentals: la detenció del raper Pablo Hasél per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme. Aquest fet ens remet un cop més a l’essència d’un règim autoritari.

Com a Casal de Barri de Prosperitat ens veiem obligades a posicionar-nos d’avant d’aquesta nova agressió a les llibertats; i a sumar-nos a les mobilitzacions i comunicats que exigeixen la llibertat d’aquesta persona que no ha fet res més que expressar determinades opinions per mitjà de la seva música, en aquest cas el rap.

Al Casal de Barri, com a equipament cultural i a partir del nostre ideari, intentem donar visibilitat a artistes transgressores i diverses amb l’objectiu de generar transformació social i una mirada critica; quelcom que pensem que és essencial per a la vida d’un barri popular com és el nostre.

Entenem que la lluita pels drets fonamentals és part de la pròpia lluita de classes i per la solidaritat. Per tant, estarem sempre al costat d’aquelles que pateixen la repressió i ens mostrarem sempre contràries a les violacions de drets humans per part de l’Estat, de qualsevol Estat.

Amb aquest comunicat exigim la llibertat de Pablo Hasél i de totes les persones represaliades per l’Estat espanyol. Perquè creiem en la cultura lliure, en l’esperit crític i en la llibertat d’expressió, qüestions essencials per construir una societat millor.

Gestora del Casal de Barri de Prosperitat
Barcelona, 19 de febrer de 2021

Fitxa tècnica
Data: 
19 febrer, 2021 - 13:15
Preu: 
0€
Multimedia