Cinema: Festival Ícaro

Casa Centro América i Rudas Cooperativa organitzen al Casal una rèplica del Festival Internacional de Cinema Centreamericà Ícaro, el qual enguany compleix vint-i-cinc anys.

El Festival Ícaro va néixer a Guatemala el 1998, amb la visió d'unir l'Amèrica Central a través de l'art i la cultura, tot prestant especial atenció a la diversitat cultural, els drets humans i el medi ambient; en el marc d'una cultura de pau. Actualment, el festival té edicions als diversos països de la regió centreamericana, a més de les ciutats de Nova York, l'Havana, San Juan de Puerto Rico, Bogotà, Buenos Aires i Barcelona, ciutat en la qual se celebra per segon cop.

Programació

Dijous 15

20:30 h (sala d'actes). Inauguració, amb la projecció de Cadejo Blanco (Guatemala, 2021), del director Justin Lerner, pel·lícula guanyadora dels premis a millor llargmetratge, millor fotografia i millor muntatge de la darrera edició del festival. En acabar la pel·lícula, hi haurà cinefòrum amb l'autor i Rafael Rosal, director del festival.

Divendres 16

15 h (sala d'oci): projecció, al televisor de la sala d'oci, dels curtmetratges Es amor (Manrique Costés Castro, Costa Rica; animació), Francotirador (Joseph Bertrand, Guatemala; animació), Sisyphus (Luis Marroquín, Guatemala; animació), Corazón azul (Daniel Flamenco, El Salvador; animació), Banbuvento (Améno Córdova, Guatemala; experimental), Asedio (Adriana Marín Leandro, Costa Rica; experimental), Matronas (Shara Lili i Noemí Delgado, El Salvador; documental), Sarna (Josué García Prado, Guatemala; documental), K'ulub'ik (Julio Apopa, Guatemala; ficció), Shuchikisa (Adriana Michelson, El Salvador; ficció), La Carpa (Gabriel Traversari, Nicaragua; ficció), Caos (Jaime Abrahams, Panamá; ficció), i 04.2020 (Enrique Castro, Panamà, experimental). Aquesta selecció es projectarà també el dissabte a les 14 h.

18 h (sala d'actes): projecció dels llargmetratges Antojología de Carl Rigby (Nicaragua, 2019; documental), de les directores Maria José Álvarez i Eduardo Spiegeler, i El suspiro del silencio (El Salvador, 2020, ficció), del director Alfonso Quijada.

21 h (terrassa del Casal): projecció del llargmetratge Polvo de gallo (El Salvador, 2021; ficció), del director Julio López Fernández.

23 h (sala d'oci): concert de Las Amigas de Yoli.

Dissabte 17

[CANCEL·LAT] 11 h (sala d'actes): "Descobrint el guió de la quotidianitat", taller a càrrec de Rafael Rosal, productor i director cinematogràfic, fundador del Festival Ícaro i exdirector de la prestigiosa Escola Internacional de Cinema i Televisió de San Antonio de los Baños (Cuba).

20 h (sala d'actes): projecció dels llargmetratges Polvo de gallo (El Salvador, 2021; ficció), del director Julio López Fernández, i 90 minutos (Honduras, 2020; ficció), de la directora Aeden O'Connor Agurcia.

22.30 h (sala d'oci). Concert de Pablo Paz.

Fitxa tècnica
Data: 
15 setembre, 2022 - 20:00
Multimedia